حب علی(علیه السلام)
در مورد فضائل امام علی(علیه السلام)هرچه بگوییم باز کم است.اصلا قادر به بیان آن نیستیم.
اما یک سوال این حب و دوستی نسبت به امام علی(علیه السلام)از کجا آمده است؟
مگر امام علی(علیه السلام)چه کسی بوده؟
او چه کسی بوده که میثم تماری می آید و برایش به دار کشیده می شود؟(آن هم برای دفاع از او و گفتن حقایق در مورد او)
او چه کسی است که بعد از چند هزار سال این همه دوستدار و محب دارد؟
اصلا چرا این همه دوستدار و محب دارد؟
------------------------
مسلما ملاک دوستی و حب او در جسم او نیست چون جسم او در بین ما نیست و آن را احساس نکرده ایم،این اشتباه است که بگوییم حب علی از راه فضیلت های انسانی بوده و حب علی ،حب انسانی است.
اگر امام علی(علیه السلام)بسیاری از فضائل یعنی :(عدالت و آزادی و ایثار و تداضع و فروتنی و علم و حکمت و...) را میداشت که داشت اما همین ها رنگ الهی نمیداشت این حبی که امروزه نسبت به امام علی (علیه السلام)وجود دارد اصلا وجود نداشت.
محبوبیت امام علی(علیه السلام)به خاطر داشتن پیوند الهی اوست.
به خاطر ارتباط نزدیک او با خداوند است.
شهید مطهری می فرمایند:
در حقیقت پشتوانه عشق علی(علیه السلام)،پیوند جان ها با حضرت حق است که برای همیشه در فطرت ها نهاده شده،چون فطرت ها جاودانی است،مهر علی نیز جاودان است.
واز فضائلی که موجب شده است که به امام علی (علیه السلام) جاذبه الهی بدهد،ایمان و اخلاص اوست.
--------------------------------------------------------------------------------------
منبع این نوشته از کتاب جاذبه و دافعه امام علی (علیه السلام) نوشته شهید مرتضی مطهری است(با اندکی تغییر). اما به قلم بنده حقیر.
- ۹۲/۰۵/۱۳
- ۱۷۲۱ نمایش
شخصیت امیرالمؤمنین (ع) ترکیبی از عناصری است که هر کدام به تنهایی یک انسان عالی مقام را اگر بخواهد به اوج آن برسد، به زانو درمی آورد. زهد امیرالمؤمنین و بی اعتنایی و بی رغبتی او نسبت به شهوات زندگی و زخارف دنیایی، علم آن بزرگوار و دانش وسیع او - که بسیاری از بزرگان مسلمین و همه ی شیعه بر آن اتفاق دارند که بعد از نبی اکرم(ص)، کس دیگری غیر از امیرالمؤمنین از آن علم برخوردار نبوده است - فداکاری آن بزرگوار در میدان های مختلف - چه میدان های نظامی، و چه میدان های اخلاقی و سیاسی - عبادت آن بزرگوار، عدل و دادگری امیرالمؤمنین که پرچم برافراشته ی شاخصی برای عدل اسلامی است، رافت آن بزرگوار نسبت به ضعیفان - اعم از فقرا، کودکان، غلامان و کنیزان، زنان و از کارافتادگان، پیشقدمی آن بزرگوار در همه ی کارهای خیر، که انسان در تاریخ زندگی آن حضرت برخورد می کند، حکمت و فصاحت آن بزرگوار بخشی از این عناصر است. شمارش رئوس این مطالب هم به آسانی ممکن نیست و در همه ی اینها در حد اعلاست.